reel image

Frequently Asked Questions

1. Vad är en flip-bild ?

En flip-bild är en bild som innehåller två olika fotografier. Dessa två olika fotografier visas växelvis när du vickar på flip-bilden.

2. Hur är det möjligt att få plats med två olika fotografier i ett ?

Allt detta är möjligt genom att man preparerar bilderna i ett avancerat program för just denna teknik. Man anpassar bilden till det speciella linslaminat som man efter utskrift laminerar bilden med.

3. Vad kostar en flip-bild ?

När vi är ute på olika event så ingår en flip-bild till varje kund, detta eftersom det oftast är en arrangör som hyrt in oss för deras event. Vill man ta fram egna flip-bilder så kan ni titta in på vår andra websida http://www.3dphoto.se där kan du läsa mer om denna teknik och se lite fler exempelbilder på vilka olika effekter man kan ta fram via denna linsteknik.

4. Kan man som privatperson efterbeställa flip-bilder utan event-arrangörens logotyp i bilden ?

Om du varit på något av våra event och blivit fotograferad så kan du givetvis köpa fler kopior av den flip-bild som du fick på eventet. Vill man inte ha företagslogotypen kan vi plocka bort den.

5. Sparas alla fotografier från era event ?

Ja, vi brukar försöka spara alla bilder i åtminstone 6 månader efter eventet, detta för att man ska kunna göra en efterbeställning. Det brukar vara populärt att efterbeställa några kopior som senare blir presenter till mor- och far-föräldrar.

6. Jag såg på er websida att ni lagt ut små gif-animationer på några av de flip-bilder som fotograferades under ert event, kan man köpa en sådan gif-animation ?

Ja det stämmer, vi kan ta fram en gif-animation som ni kan ha i er mobiltelefon eller lägga ut på er websida eller t.ex. Facebook. Hör av er till oss så kan vi lösa det.

7. Om jag finns publicerad som flip-bildsanimation på er websida och inte vill att den ska visas offentligt, kan ni då plocka bort den ?

Självklart, vi tar bort animationen så fort vi får besked om att en kund inte vill ha den publicerad.

8. Kan jag som event-arrangör designa egna layouter till mitt event ?

Självklart kan man designa sin egen layout. Vi hjälper gärna till med att ta fram unika bakgrunder eller ramar till ert event.

9. Är det bara dessa flip-bilder som ni erbjuder eller kan man få andra typer av bilder ?

Vi kan erbjuda flera olika lösningar när det kommer till event. Programvaran vi använder jobbar mot en green screen, detta för att man snabbt och smidigt ska kunna byta ut bakgrunden. Vi man skriva ut ett vanligt fotografi går det bra. Man behöver alltså inte alltid gå vidare med att göra en flip-bild utan det finns kanske önskemål om vanliga party-bilder. Möjligheterna är nästan oändliga, vi har mallar för att t.ex. byta ut ansiktet i en layout mot kundens eget ansikte. Vi har även möjlighet att ta fram 3D-bilder (bilder med djup), där layouten är en färdig bild med 3D-djup och man plockar in kunden mitt i bildens djup.